Nagyvilág

2010.03.21. 05:39

Már mind a négy pókerrabló rács mögött

<p>Berlin - Újabb két gyanúsítottat fogott el a német rendőrség szombaton, ezzel a berlini pókerrablás mind a négy feltételezett elkövetõje rács mögött van. Március 6-án négy maszkos férfi tört be az európai pókersorozat (European Poker Tour) berlini versenyének helyszínére. A biztonsági és televíziós kamerák kereszttüzében végrehajtott rabláskor 242 ezer eurót (átszámítva körülbelül 63 millió forintot) zsákmányoltak.</p>

A 19 és 20 éves gyanúsítottak egyikét szombat délben, a másikat este tartóztatták le a berlini Tegel reptéren, miután mindketten értesítették ügyvédeiket, hogy készek feladni magukat.

A négytagú banda tagjai közül elsõként egy 21 éves, a német ügyészség közlése szerint "bevándorló gyökerekkel rendelkezõ" német férfi adta fel magát, még hétfõn. Kihallgatása során megnevezte társait is: egy 19 éves német, egy 20 éves török és egy szintén 20 éves, ismeretlen állampolgárságú férfit. A csapat másik tagja a berlini metróban adta meg magát az õt igazoltató biztonsági tiszteknek szerdán.

"Egyértelmûen nem volt profi munka" - mondta a német rendõrség szakszervezeti vezetõje két nappal a támadás után. Rainer Wendt megjósolta, hogy hamarosan elkapják a rablókat, akik szerinte rengeteg bûnjelet hagytak hátra.

A néhány sajtóorgánum által a Hollywood-i sikerfilmhez, az "Ocean s 11 - Tripla vagy semmihez" hasonlított március 6-i akcióban a négy álarcos fényes nappal tört be a 4,7 millió eurós összdíjazású pókerversenynek helyt adó berlini luxusszállodába. Az automata fegyverekkel, gránátokkal és bozótvágó késekkel felfegyverzett rablók a televíziós és biztonsági kamerák elõtt vittek el 242 ezer eurót. A támadásban egy õr megsebesült, a kialakult tülekedésben pedig több versenyzõ is megsérült. A rablók ezután egy fekete autóval elhajtottak.

A 950 fõ - köztük a teniszezõ legenda, Boris Becker - részvételével zajló verseny egyébként folytatódott a rablás után. Az egymillió eurós fõdíjat az amerikai Kevin "ImaLuckSac" MacPhee nyerte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!