Multimédia

2008.09.02. 14:44

Itt a Google böngészője

<p>Konkurenciát kap a Firefox és az Internet Explorer. A Google böngészője alaposan felforgathatja a jelenlegi piacot.</p>

Ha hihetünk a híreszteléseknek a Google böngészője sokkal jobb lesz, mint bármely más konkurens szoftver. A nyílt forráskódú Google Chrome első béta verziója a mai napon jelenik meg 100 különböző országban.

Természetesen kézzel fogható eredmények tesztek híján még nincsenek, maradnak az ígéretek, mint például egy stabil JavaScript motor, melynek hála a Chrome elméletben gyorsabb is lesz mindkét riválisánál, de ezt majd természetesen a végleges verzó tesztjei tudják alátámasztani.

A Chrome az Apple Webkitből és a Firefoxból is tartalmaz összetevőket a hivatalos bejelentés szerint, ami nem is meglepő, hiszen a nyílt forráskód ezekre lehetőséget biztosít. A Webkit alapozza meg a böngésző HTML-megjelenítését, amely mindenképpen nagy reményekre jogosít, mivel az Apple megoldása az egyik leggyorsabbnak számít a mai versenyzők között - nem csoda, hogy a Google már a mobil eszközökbe szánt Android böngésző alapjául is ezt választotta. A "Sandboxing" megoldás pedig abban segít majd, hogy egy izolált környezet létrehozásával a különböző kártékony programok, adathalász megoldások ellen védekezzünk.
pcworld.hu

  • Egyedi háttér jár a lopott XP-hez
    Fekete pont helyett fekete háttérképet kaphatunk a Microsoft-tól, ha másolt Windows XP használatára vetemednénk.

  • 80 éves a magyar ős-TV
    A világ legjelentősebb elektronikai seregszemléjének idén sajátos magyar vonatkozása is van: 1928-ban szintén az IFA-n mutatták be Mihály Dénes ős-televízióját, a "telehor"-t.

  • E-mailező hűtőszekrény az Ifá-n
    A berlini Ifá-n, Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán általában olyan csecsebecséket mutatnak be, amelyek szórakoztatóbbá teszik az életet.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!