Miskolc hírei

2011.04.28. 12:26

MSZOSZ: A sztrájk sincs kizárva

<p>Miskolc - A Széll Kálmán tervben a kormány a munkaadók megrendeléseit teljesíti, és a nekik kedvező rendelkezésekkel tulajdonképpen a „rugalmas kizsákmányolás” lehetőségét teremti meg – mondta csütörtökön Miskolcon Hernádvölgyi Andrea, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének alelnöke, aki azért érkezett a borsodi megyeszékhelyre, hogy a munkavállalók számára kedvezőtlen változások hatásairól tárgyaljon a szövetség tagjaival.</p>

Már az adótörvények változásaival is rosszul jártak a munkavállalókat, de azzal, hogy a próbaidő határát kitolja és megteremti a könnyebb elbocsáthatóság lehetőségét, nem a vállalkozások adminisztratív terheit csökkenti a kormány, hanem a dolgozók kiszolgáltatottságát növeli. A szakszervezeti vezető elmondta még: az érdekképviseletek megtalálják a módját, hogy kifejezésre juttassák rosszallásukat, és bár olyankor, amikor a politikával van „bajuk”, nem nyúlnak az általános sztrájk eszközéhez, de amikor ennyire nyilvánvalóan összefonódik a politika és a munkaadói oldal, ennek lehetőségét sem zárta ki. A szakszervezetek addig is folyamatosan tiltakoznak a megszorítások ellen, legközelebb május elsején Pécsett tüntetést – és nem felvonulást – tartanak az összes baranyai szakszervezet részvételével.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!