Miskolc hírei

2010.11.17. 18:28

Csúnyán beszéltek, folyt a vér a miskolci iskolában

<p>Miskolc - Korhatáros filmeket vetítettek le 13-14 éves gyerekeknek az iskolában.</p>

Egy szülő az állampolgári jogok biztosához fordult, mert 13 éves gyermekének az iskolában levetítették a Trainspotting című filmet a kábítószer-megelőzéssel kapcsolatos órán. Ez a film egyébként 16 éven aluliaknak nem ajánlott. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint ez sérti a gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való jogát.

Mint kiderült, nem egyedi esetről van szó. Az egyik miskolci általános iskolában a Ponyvaregény című filmet nézték meg a nyolcadikosok médiaismeret órán, mondta portálunknak egy édesapa. Ez a film a 18 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába tartozik. A szülő szerint az iskolának jobban oda kellene figyelnie, hogy mivel ismerteti meg a gyerekeket.

Többet árthat

A pedagógus és az intézményvezető felelőssége, hogy a diákok milyen filmet néznek iskolai foglalkozás keretében – mondta portálunknak Mókáné Hallók Zsuzsanna, a miskolci önkormányzat közoktatási osztályának vezetője. Hozzátette: a drogmegelőzésre valóban nagy hangsúlyt fektetnek az iskolák, és sajnos ezt a munkát már az általános iskolában el kell kezdeni, de ügyelni kell arra, hogy a gyerekek a koruknak megfelelő információkat kapjanak. A nem nekik való filmkockák többet árthatnak, mint amennyit esetleg használnak.

Nem tudta

A szülő által említett iskola igazgatója, Hegedűs Andrea azt mondta portálunknak, nem tudott róla, hogy médiaismeret órán korhatáros filmet néztek meg a gyerekek. A pedagógusok feladata, hogy a tananyaghoz kapcsolódó filmet vagy zenét kiválasszák, és mint fogalmazott, nagyon reméli, hogy a kollégák a megfelelő mellett döntenek. Az ügyet mindenesetre kivizsgálja. Ha a médiaismereti tanmenetben szerepel az említett film címe, mint feldolgozandó tananyag, akkor a bizonyítás könnyen megtörténik.


Általános iskolában vetítették a Trainspottingot gyerekeknek

fuggetlen | 2010.11.15 15:30
A Trainspotting című, 16 éven aluliaknak nem ajánlott filmet vetítették egy általános iskolában a gyerekeknek drogprevenciós célból. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint ez sérti a gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való jogát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!