Mezőkövesd hírei

2019.02.01. 16:53

Digitális felkészítés kkv-knak

Mezőkövesd - A programhoz a vállalkozások díjmentesen csatlakozhatnak.

Mezőkövesd - A programhoz a vállalkozások díjmentesen csatlakozhatnak.

A Modern Vállalkozások Programja (MVP) egy közösség a digitális vállalkozásokért, amely a digitális tér által nyújtott előnyök felismerésére hívja fel a figyelmet. A programot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarákkal – esetünkben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával – együttműködve 2015-ben indította útjára, és azóta segíti szolgáltatásaival a kkv-szektor informatikai fejlődését.

Díjmentes a segítség is

Január 30-án digitális kkv-napot szerveztek Mezőkövesden, amelynek témája a gépipar digitalizációja volt. Az érdeklődők előadásokat hallgathattak a vállalatirányítási rendszerekről, azok hatékonyságáról, saját cége példáján mutatta be a digitalizáció fontosságát, hasznát a helyi Mezőbútor Kft. ügyvezető igazgatója, Persze László. Koleszár Péter, a program vezető tanácsadója pedig a hazai gépipar digitalizációjának állapotát elemezte.

Az MVP eddigi működése során országos szinten több mint 11 ezer kis- és középvállalkozást ért el. Megyénkben az IKT tanácsadók által felkeresett vállalkozások száma meghaladja a 700-at. A programhoz a vállalkozások díjmentesen csatlakozhatnak, a csatlakozásért cserébe pedig többek között díjmentes segítséget kapnak a személyes tanácsadói hálózaton keresztül. Megyénkben ezt a munkát – a BOKIK égisze alatt – két területi tanácsadó végzi.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!