Mezőkövesd hírei

2018.12.02. 13:09

Életmentő kövesdi pizzafutárok

Mezőkövesd - Arra jártak, ahol a baj történt, és segítettek is, mert szükség volt rá.

Mezőkövesd - Arra jártak, ahol a baj történt, és segítettek is, mert szükség volt rá.

Az arra járó szabadnapos életmentőknek köszönhetően nem lett nagyobb baj egy rosszullétből Mezőkövesden.

Nem ez volt az első

Az egyébként hivatásukból fakadóan életmentéssel is foglalkozó, de szabadidejükben pizzafutárkodó fiatalemberek kedden este fél hét körül figyeltek föl arra, hogy egy fiatal lány rosszul lett, majd elesett kerékpárjával a főutcán.

– Egy másik pizzériában dolgozó Pécsi János kollégámmal egyszerre értünk a helyszínre, éppen kiszállítottunk, amikor megláttuk a lányt az út szélén. A járdára húztuk, megnéztük az életjeleit, és elsősegélyben részesítettük: megakadályoztuk, hogy lenyelje a nyelvét, hiszen fulladozott, és stabil oldalfekvő helyzetbe tettük, majd hívtam a mentőket és a lány szüleit. Kevéssel ez után ért oda az egyik szabadnapos mezőkövesdi mentő, Barta Tibor, innentől ő vette kézbe a dolgokat, kisvártatva kiérkezett a mentőkocsi is és a bajtársai ellátták a sérültet – idézte az eseményeket Murányi József. Úgy tudja, a lány a fején és a karján sérült meg.

Elárulta azt is, nem ez volt az első életmentése. Mezőkövesden és máshol is sokszor volt jókor jó helyen, vagy éppen figyelt oda azokra, akik mellett mások elmentek. Az első esetnél még izgult, ma már rutinos ilyen helyzetekben.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!