Mezőkövesd hírei

2018.01.10. 16:53

Mezőkövesden szentelt papot az egri érsek

Mezőkövesd - Különleges esemény helyszíne volt vasárnap a mezőkövesdi Szent László templom.

Mezőkövesd - Különleges esemény helyszíne volt vasárnap a mezőkövesdi Szent László templom.

Liga Konrád személyében ugyanis papot szentelt dr. Ternyák Csaba egri érsek. A ceremóniára megtelt a kövesdi nagytemplom, az ünnepségen részt vett az újonnan szentelt mezőszemerei pap családja, az egyházmegye lelkipásztorai, valamint a kövesdi hívek is.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek elmondta, többször előfordult már, hogy nem az egri bazilikában történt a diakónus- vagy a papszentelés. Ezzel a mezőkövesdi helyszínválasztással kicsit közelebb akarták hozni a fiatal papot ahhoz a vidékhez, ahonnan származik. Matyóföld az elmúlt évszázadokban híres volt arról, hogy több hivatást is adott az egyháznak. Mint az egyházmegye főpásztora örülne annak, ha nem csak a régi dicsőségre lenne büszke a város és az itt élő keresztények közössége.

– Sok papra lenne szükség, akár százat is el tudnánk helyezni a főegyházmegyében. A hivatás Istentől jön, a kimondott válasz pedig az embertől. Meggyőződésem, hogy ma is sokkal több fiatalt hív Isten a papságra, mint ahányan aztán tényleg azok lesznek. Talán nincs mindig emberünk, aki segítené őket, elhalványul, háttérbe kerül az isteni hívásra megfogalmazódó személyes válaszuk – mondta el az érsek.

Az érsek elárulta, a 25 esztendős papot január 15-i hatállyal mint káplán küldte a mezőkövesdi Szent László Plébániára, hogy dr. Medvegy János esperes, apát-plébános mellett kezdje el lelkipásztori szolgálatát. Hogy Mezőkövesden korábban volt-e már papszentelés, arról nincs tudomása az egyházmegyének, de az érsek tavaly a miskolci Avas Déli Plébánia templomban szentelte áldozópappá Petrovics László jezsuita szerzetest.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!