Mezőkövesd hírei

2017.01.17. 11:30

Balogh és Veszelinovics Mezőkövesden

Mezőkövesd - Eljött a várva várt nap: Ciprusra repül a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Eljött a várva várt nap: Ciprusra repül a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

A sárga-kékek – amint azt hétfő este ifj. Tállai András technikai vezető elmondta – Mezőkövesdről 12 órakor startolnak a Ferihegyi repülőtérre. A küldöttség tagjai az Ayia Napa üdülővárosától három kilométerre lévő Protarasban lesznek elszállásolva és már ismertté vált első felkészülési találkozójuk időpontja is. Január 20-án, pénteken 13 vagy 15 órától a romániai CFR Cluj együttesével mérik össze tudásukat Ayia Napán.

A kövesdiek hétfőn műfüvön gyakoroltak, a szerelem szigetén azonban természetesen zöld gyepen tréningeznek majd, hiszen az országban a nappali középhőmérséklet jelenleg 13 fok körül van.

Az újak is mennek

Az NB I-es gárda kerete még mindig mozgásban van. Devecseri Szilárdot ugyanis visszarendelte csapata, az ugyancsak élvonalbeli Swie­telsky-Haladás, így a belső védő már távozott a matyóvárosból – Ciprus helyett Szombathelyre utazott. Ketten viszont érkeztek a borsodi alakulathoz: a 30 éves Lazar Veszelinovics a dél-koreai Pohang Stee­lerstől jött Mezőkövesdre, ahol hétfőn már tréningezett. A ázsiaiak színeiben az előző szezonban huszonöt meccsen négy gólt szerzett, korábban viszont a szerb élvonalban hetvennégy találkozón harminc gólig jutott, de egy szezont a fehérorosz Dinamo Minszkben is lehúzott, ott tizenkét bajnokin háromszor volt eredményes. Mint megtudtuk: Veszelinovics 2019. június 30-ig írt alá a kövesdiekhez, akikkel természetesen elrepül Ciprusra.

Sivic „csékája” volt

Ugyancsak új fiú a klubnál Balogh Béla Gyirmótról. A belső védő Devecseri pótlására érkezett és róla tudni kell, hogy egykor Kecskeméten Sivic Tomislav vezetőedző csapatkapitánya volt, s kedden ugyancsak társaival tart a túrára.

Sérültek, de mennek

A mezőkövesdiek több tagja is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik. Az egyaránt védő Fótyik Dominik és Gohér Gergő, továbbá Ulysse Diallo is a maródiak listáján van (volt...),sérüléssel bajlódnak, de mindhárman repülőre ülnek.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!