Mezőkövesd hírei

2016.06.03. 15:51

Tömegverekedés Mezőkövesden - Egymásnak estek a mutatványosok

Mezőkövesd - Összeverekedtek a mutatványosok Mezőkövesden, így nem a megszokott szereplőkkel lesz dodzsemezés és sürgőzés a hétvégén.

Mezőkövesd - Összeverekedtek a mutatványosok Mezőkövesden, így nem a megszokott szereplőkkel lesz dodzsemezés és sürgőzés a hétvégén.

Vasárnap rendezik a Jézus Szíve búcsút Mezőkövesden, a vallási eseményhez pedig mindig kapcsolódik vásári mulatság is, amelyet hagyományosan a Vásártéren rendeznek. Idén viszont ezzel problémák adódtak, hiszen a vidámparkos vállalkozók összeverekedtek, szerdán délután és este is állt a bál. A helyszínen csak családi ügyről beszéltek, minthogy a mutatványosok rokonai egymásnak, s már a korábbi években is előfordult, hogy nem tudtak megegyezni egymással.

Fotó: Tóth Balázs

- A mutatványos-vidámparkos vállalkozók hétfőtől érkeztek a helyszínre, de szerdáig nem pakoltak ki. Információink szerint szerdán este nyolc körül nem tudtak megegyezni a játékok telepítéséről, tömegverekedés robbant ki, a helyszínre rendőrök és őrző-védők érkeztek. Mivel Mezőkövesden szeretjük a rendet, így két vállalkozóval szerződést bontottunk, a harmadikkal meg sem kötöttük, s felkértük őket, hagyják el a területet. Csütörtökön délután hazamentek a vállalkozók – mondta el Szobonya Sándor, a Mezőkövesdi VG Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, nem maradnak vásárfia és kikapcsolódás nélkül a gyerekek, egy vállalkozó ugyanis jelentkezett, s telepít egy kisebb vidámparkot, néhány játékkal. Ezek vasárnap lesznek igénybe vehetők.

Fotó: Tóth Balázs

A rendőrségtől megtudtuk, felfegyverkezve elkövetett, csoportos garázdaság miatt nyomoznak, s tizenkét ember érintett eddig az ügyben. Az eljárás során derül majd ki, kinek mi volt a szerepe, s, hogy bővül-e a létszám.

A Szív Búcsú egyébként vasárnap 10 órakor kezdődik, a misét dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrálja, majd körmenet következik. Az eseményhez nyolc napos lelkigyakorlat is kapcsolódik, május 28. óta minden este misét tartanak, s felavatják a Jézus Szíve templom egy-egy szentet ábrázoló új, színes üvegablakait.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!