Mezőkövesd hírei

2016.03.20. 17:39

A megye egyik legszebb stadionja lett a mezőkövesdi

Mezőkövesd - A múlt szombati NB II-es meccsen vette birtokába a kibővített kövesdi komplexumot a klub tagsága.

Mezőkövesd - A múlt szombati NB II-es meccsen vette birtokába a kibővített kövesdi komplexumot a klub tagsága.

Immáron teljes a matyóvárosi aréna: eltűnt a „foghíj”, a stadion teljesen körülöleli a pályát. Az utcával határos napos oldalt Bérczes Endre tervezte, a kivitelező pedig a Pharos ’95 Kft. volt.

A most elkészült rész építése hatszázmillió forintba került.

Bocsi Anna

Tíz hónap alatt

– A munkálatok 2015 májusában kezdődtek – mondta Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Mivel az építési területet teljesen elkerítették, NB II-es csapatunknak nem kellett elköltöznie, albérletbe mennie, így a sporttelep otthont adhatott a bajnoki összecsapásoknak. Az építkezés 600 millió forintba került és mondhatom, hogy most már az egész stadion kívülről-belülről nagyszerű látványt nyújt, de néhány „apróság” még előttünk áll. Gondolok a parkoló kiépítésére, a székház előtti tér rendezésére és a bútorok beszerzésére.

Az ügyvezető érdeklődésünkre azt is közölte, páholyt senki nem kapott, a VIP-be érkező vendégeik, ugyanúgy mint a korábbi helyükön, székeken foglaltak helyet.

– További terveink is vannak – folytatta Bocsi Anna, majd hozzátette: – Az elkövetkezendő négy évben komoly munkálatok várnak ránk. Az eredményjelző beszerzését, a hátsó kerítés felújítását, a vendégparkoló burkolását és a térfigyelő kamera felszerelését tűztük ki, valamint a pálya fűtését is szeretnénk a rendszerre csatlakoztatni.

- ÉM-KT -


A DVTK ,,tartalékpályája”

Olyan híreket kaptunk, mely szerint – amennyiben Diósgyőrött hozzákezdenek az építkezéshez – a piros-fehérek NB I-es csapata Mezőkövesden játssza majd összecsapásait. Információink szerint a DVTK a Magyar Labdarúgó Szövetségnek beadott licenckérelmében a sárga-kékeket jelölte meg hazai pályájuk helyszínéül.

– A diósgyőriek ahhoz kérték hozzájárulásunkat, hogy minket nevezhessenek meg tartalékpályájuknak. A feltételekről és a pályahasználatról egyelőre azonban még nem esett szó – mondta Bocsi Anna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!