Magyarország

2018.09.07. 19:48

Századvég: a lakosság döntő többsége elutasítja a Sargentini-jelentés megállapításait

Budapest - A Századvég felmérése szerint a megkérdezett lakosok többsége elutasítja a Sargentini-jelentést. A közvélemény-kutató pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezerfős reprezentatív mintán végeztek telefonos kérdőíves kutatást.

Budapest - A Századvég felmérése szerint a megkérdezett lakosok többsége elutasítja a Sargentini-jelentést.

A közvélemény-kutató pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezerfős reprezentatív mintán végeztek telefonos kérdőíves kutatást.Ennek eredménye szerint a kutatásban résztvevők többsége a jelentés egyik lényegi pontjával sem értett egyet.

A legnagyobb elutasítottsága annak a javaslatnak van, amely szerint Brüsszel uniós hatáskörbe helyezné annak megállapítását, hogy a tagállamokba érkező migránsok menekültek vagy gazdasági bevándorlók-e. Ezzel a válaszadók 79 százaléka nem értett egyet.

A magyar lakosság 70 százaléka nem ért egyet azzal, hogy az Európai Unió megakadályozza, hogy Magyarország büntetőjogi eszközökkel lépjen fel a migrációt segítőkkel szemben.

A válaszadók ugyanekkora arányban állnak ki a kötelező betelepítési kvóta ellen - olvasható a közleményben.

A többség (56 százalék) nem ért egyet az illegális bevándorlók harmadik, biztonságos országba történő visszaküldésére vonatkozó kritikákkal, 55 százalék pedig azzal sem ért egyet azzal a bírálattal, amely szerint minden Magyarországra belépni kívánó bevándorlónak a tranzitzónában kell tartózkodnia az eljárása befejezéséig.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!