Magyarország

2013.05.07. 13:21

Fidesz: újranyitják a Hajdú-Bét aktáit

Budapest, 2013. május 7., kedd (MTI) - A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tárgyalni hívta a 10 évvel ezelőtt kisemmizett gazdákat, és a szaktárca "újranyitja a Hajdú-Bét aktáit" - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter. A Fidesz szóvivője Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség keddi sajtótájékoztatójára reagálva kijelentette: a volt kormányfő korrupcióellenes kérdésekben hiteltelen. A kormánypárti politikus hangsúlyozta: álláspontjuk szerint a Hajdú-Bét ügyét "elsumákolták", és az 500 károsult magyar család pénzét - 6 milliárd forintot - offshore-cégeken keresztül kimenekítették. Emlékeztetett arra is, hogy ekkor a Hajdú-Bét a Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis cégcsoport tulajdonában volt, és bár Bajnai Gordon mindig tagadta, hogy tudatos lett volna a Hajdú-Bét csődje, de ezt az érintett családok "nehezen hiszik". Hoppál Péter hangsúlyozta: a Fidesz szerint erkölcsileg nincsen lezárva az ügy, ezért remélik, hogy a VM által most elindított tárgyalások segítik feltárni az ügy részleteit. Közölte: a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány a Hajdú-Bét egykori elnökének tulajdonában álló irodát bérli, valamint egy másik volt Wallis-vezető támogatásával folytatja plakátkampányát az Együtt-PM szövetség. A nagyobbik kormánypárt éppen ezért azt kérdezi Bajnai Gordontól: "erkölcsösnek tartja-e, hogy a kisemmizett magyar családok pénze járul hozzá a kampányához?" Hoppál Péter arra a keddi bejelentésre, hogy korrupcióellenes programot hirdet az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség úgy reagált: Bajnai Gordon hiteltelennek tekinthető korrupcióellenes lépések vonatkozásában. Szerinte ugyanis 2010 előtt mindenki láthatta, hogy "a baloldal keze nyomán közpénzek kitalicskázása látható, a nokiás dobozok elhíresült módszertanát ők örökítették meg Magyarországon, offshore-cégeknek játszották ki a nemzeti vagyon egy részét és ingatlanpanamáktól volt hangos Magyarország".

Budapest, 2013. május 7., kedd (MTI) - A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tárgyalni hívta a 10 évvel ezelőtt kisemmizett gazdákat, és a szaktárca "újranyitja a Hajdú-Bét aktáit" - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter. A Fidesz szóvivője Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség keddi sajtótájékoztatójára reagálva kijelentette: a volt kormányfő korrupcióellenes kérdésekben hiteltelen.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: álláspontjuk szerint a Hajdú-Bét ügyét "elsumákolták", és az 500 károsult magyar család pénzét - 6 milliárd forintot - offshore-cégeken keresztül kimenekítették. Emlékeztetett arra is, hogy ekkor a Hajdú-Bét a Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis cégcsoport tulajdonában volt, és bár Bajnai Gordon mindig tagadta, hogy tudatos lett volna a Hajdú-Bét csődje, de ezt az érintett családok "nehezen hiszik".

Hoppál Péter hangsúlyozta: a Fidesz szerint erkölcsileg nincsen lezárva az ügy, ezért remélik, hogy a VM által most elindított tárgyalások segítik feltárni az ügy részleteit. Közölte: a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány a Hajdú-Bét egykori elnökének tulajdonában álló irodát bérli, valamint egy másik volt Wallis-vezető támogatásával folytatja plakátkampányát az Együtt-PM szövetség.

A nagyobbik kormánypárt éppen ezért azt kérdezi Bajnai Gordontól: "erkölcsösnek tartja-e, hogy a kisemmizett magyar családok pénze járul hozzá a kampányához?"

Hoppál Péter arra a keddi bejelentésre, hogy korrupcióellenes programot hirdet az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség úgy reagált: Bajnai Gordon hiteltelennek tekinthető korrupcióellenes lépések vonatkozásában.

Szerinte ugyanis 2010 előtt mindenki láthatta, hogy "a baloldal keze nyomán közpénzek kitalicskázása látható, a nokiás dobozok elhíresült módszertanát ők örökítették meg Magyarországon, offshore-cégeknek játszották ki a nemzeti vagyon egy részét és ingatlanpanamáktól volt hangos Magyarország".

Emlékeztetett arra is: Gyurcsány Ferenc az egyik rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy azért hagyta ott az MSZP-t, "mert abban a pártban annak idején loptak".

Bajnai Gordon pedig az országjárása során úgy fogalmazott, "sokaknak joggal elege van a 2010-es korrupciós botrányokból", és szavai szerint "korrupt hely volt Magyarország már 2010 előtti időszakban is" - tette hozzá.

Hoppál Péter közölte: ráadásul a "maffiabaloldal" az alvilággal ült tárgyalóasztalhoz, és így próbálták meg érdekeiket érvényesíteni, sőt "az alvilág egyes vezetői úgy fogalmaztak: személyesen vitték el a baloldali politikusoknak a nekik járó pénzt és jól el van az alvilág a baloldallal".

A Fidesz szóvivője szerint ezek tükrében mindenkinek a személyes belátására bízza, hogy miként viszonyul Bajnai Gordon korrupcióellenes bejelentéséhez.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!