Magyarország

2013.03.12. 08:30

Nézőpont: Adagolás

<em>Rögtön leszögezem, csak egyetlen írást szánok erre a témára, nem fogom részletekben közölni mondandómat, úgy, ahogyan egy ideje az elmaradhatatlan gyógyszerem kénytelen kiporciózni a háziorvosom.</em> <strong>Égerházi Péter jegyzete</strong>.

Rögtön leszögezem, csak egyetlen írást szánok erre a témára, nem fogom részletekben közölni mondandómat, úgy, ahogyan egy ideje az elmaradhatatlan gyógyszerem kénytelen kiporciózni a háziorvosom. Égerházi Péter jegyzete. Pontosabban papírra vésni, hogy a következő három hónapban milyen sorrendben válthatom ki. Az előre ideadott vényekkel nekem segít, hiszen így nem kell elmennem havonta kiíratni, ám egy olyan orvosság esetében, amelyet a mindenkori állapotomhoz kell beállítani, a gyógyszerfogyás nem igazodik a havi beosztáshoz. Persze már megtanultam kezelni a problémát, de elsőre néhány napig ott álltam gyógyszer nélkül, mert éppen a hét végére fogyott el, és pénteken délután tudtam meg, hogy már lejárt az a határidő, amíg a vényt beválthattam.

Mint egyik agorás levelezőnk méltatlankodásából megtudtam, én még a szerencsések közé tartozom. Neki ugyanis 28 darabos a gyógyszere, de február kivételével a hónapok több napból állnak. Így a következő hónapit is meg kell kezdenie, ami a göngyölődésből fakadóan a harmadik hónap utolsó hetére gyógyszerhiányt okoz számára. Állítja, mindez azért, mert a számítógépen nem tudják a 28 napos fogyasztáshoz igazítani a vény előredátumozását, ami szerinte csak szándék kérdése. Az előjegyzés mellett ez egy másik jónak indult intézkedés, de útközben valahol ez is félrecsúszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!