Magyarország

2013.02.07. 17:28

Meghirdették a katonai és honvédelmi ismereteket tanulók ösztöndíját

Budapest, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - Idén is meghirdette esélyegyenlőségi ösztöndíját a Honvédelmi Minisztérium (HM) a katonai, illetve honvédelmi ismereteket tanuló középiskolásoknak és a felsőfokú intézmények hallgatóinak.

Budapest, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - Idén is meghirdette esélyegyenlőségi ösztöndíját a Honvédelmi Minisztérium (HM) a katonai, illetve honvédelmi ismereteket tanuló középiskolásoknak és a felsőfokú intézmények hallgatóinak.A kormány honlapján csütörtökön megjelent pályázat szerint a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjra azok a középiskolai tanulók pályázhatnak, akik a katonai alapismeretek szabadon választott érettségi tantárgyat tanulják, továbbá azon hallgatók, akik felvették a honvédelmi ismeretek tantárgyat.

A féléves ösztöndíjat az a magyar állampolgárságú, hátrányos helyzetű vagy magát roma származásúnak valló diák nyerheti el, akinek a tanulmányi eredménye közepesnél jobb és jó a magaviselete.

A kiírás szerint "az ösztöndíj havi mértéke a kormány-tisztviselői illetményalap 25 százalékának személyi jövedelemadó előleggel növelt összege".

A pályázatok benyújtási határideje: 2013. február 20.

A kiírás teljes szövege az alábbi internetcímen érhető el: http://www.kormany.hu/download/8/89/c0000/palyazati_felhivas_2013.pdf#!DocumentBrowse.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!