Magyarország

2013.02.18. 14:49

Jobbik: 2013 legyen a polgári önvédelem éve

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - A Jobbik azt kezdeményezi, hogy 2013 legyen a polgári önvédelem éve. Az ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy változtasson a helyi önszerveződésekkel kapcsolatos hozzáállásán - jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám.

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - A Jobbik azt kezdeményezi, hogy 2013 legyen a polgári önvédelem éve. Az ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy változtasson a helyi önszerveződésekkel kapcsolatos hozzáállásán - jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám.A Jobbik szóvivője elmondta: munkaanyagot készítenek, amelyben összeszedik az önszerveződések lehetőségeit a jelenlegi keretek között és elküldik a dokumentumot az összes magyarországi önkormányzatnak.

A kormánynak be kellene látnia, hogy a helyi önszerveződések nem az állami erőszakmonopólium megdöntésére jönnek létre, hanem a katasztrofális közbiztonság megerősítésére - hangoztatta a képviselő, aki szerint ezért az államnak nem büntetnie kellene egyenruhás bűnözés címén ezeket a szervezeteket, hanem segítenie kellene azokat.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!