Magyarország

2012.12.13. 09:54

Elszállították a kénsavat szállító kamiont az M6-os autópályáról

Székesfehérvár, 2012. december 12., szerda (MTI) - Elszállították azt a kénsavat szállító kamiont, amely szalagkorlátnak ütközött az M6-os autópálya főváros felé tartó oldalán, az 55-ös kilométernél - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Székesfehérvár, 2012. december 12., szerda (MTI) - Elszállították azt a kénsavat szállító kamiont, amely szalagkorlátnak ütközött az M6-os autópálya főváros felé tartó oldalán, az 55-ös kilométernél - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.Németh-Kész Mónika elmondta: a helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, de a két oldalt elválasztó belső szalagkorlátok cseréje reggelig is eltarthat. Emiatt a két belső haladó sáv továbbra is le van zárva.

Korábban a rendőrségi szóvivő azt közölte, hogy a kamion a lehajtón haladt, amikor a sofőr - feltehetően rosszulléte miatt - hirtelen balra kormányzott, és a jármű a belső szalagkorlátnak ütközött. A sofőr kiszállt a fülkéből, tett néhány lépést, majd összeesett az úttesten.

Az Országos Mentőszolgálattól kapott tájékoztatás szerint a kiérkező mentők fél órán át küzdöttek a kamionsofőr életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. A férfi a helyszínen meghalt.

Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő közlése szerint az ütközés következtében a tartály nem sérült meg, kénsav nem jutott a környezetbe. A kamion üzemanyagtartályából gázolaj szivárgott, azt a tűzoltók hatástalanították, feltakarították.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!