Magyarország

2012.09.10. 15:04

Programalkotással és a választási felkészüléssel tölti az őszt az MSZP

Budapest, 2012. szeptember 10., hétfő (MTI) - A programalkotásra és a választási felkészülés megkezdésére koncentrál ősszel az MSZP.

Budapest, 2012. szeptember 10., hétfő (MTI) - A programalkotásra és a választási felkészülés megkezdésére koncentrál ősszel az MSZP.

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető hétfőn újságíróknak elmondta: márciusig elkészül a szocialista párt programja, amely az MSZP szakpolitikai elképzeléseit tartalmazza majd, és a részét képezik a regionális pártprogramok is.

Elsőként, még ősszel az MSZP gazdaságpolitikai, költségvetési és adókoncepciója készül el, ennek célja a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés segítése, az igazságosabb közteherviselés, az életminőség, valamint a közösségi szolgáltatások színvonalának javítása lesz - tájékoztatott.

Az MSZP-program üzenete: "jobb életet, több esélyt, erősebb biztonságot, nagyobb szabadságot, reményt mindenkinek!" - foglalta össze.

A szocialista párt választási felkészüléséről azt mondta: egy demokráciakampánnyal készülnek majd az előzetes feliratkozásra.

Tájékoztatása szerint a megyei pártszervezetek többségének állapotát már felmérték, a struktúrát az egyéni választókerületekhez igazítják, és hamarosan kinevezik a választókerületi felelősöket is, akik felépítik a kampánycsapatokat és aktivistákat toboroznak majd. Ezt azzal indokolta, hogy az MSZP javítani tudja mozgósítási képességét a 106 egyéni körzetben.

Mesterházy Attila arra is kitért, hogy pártja "ráncfelvarráson" esik át ősszel: a párt nevét és jelképét, a szegfűt nem cserélik le, de az MSZP logóját és arculatát megújítják.

Arra az újságírói felvetésre, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn elmondta, valószínűleg nem lehet kiterjeszteni a Magyar Nemzeti Bankra a pénzügyi tranzakciós illetéket, Mesterházy Attila úgy válaszolt: az első pillanattól fogva erre, a munkahelyvédelmi fedezetének hiányosságára hívták fel a figyelmet.

Szintén kérdésre válaszolva a pártelnök-frakcióvezető azt mondta: nincs hozzátennivalója Gyurcsány Ferenc vasárnap esti tévéinterjújához, amelyben a volt kormányfő három egykori MSZP-s vezetőt vádolt az őszödi beszéd kiszivárogtatásával, de nem nevezte meg őket.

Mesterházy Attila kifejtette: százszázalékos bizonyítékok hiányában nem szabad másokat gyalázni, hírbe hozni. Ezért is döntött úgy tavaly júniusban, hogy olvasatlanul megsemmisíti azt a Gyurcsány Ferenctől kapott borítékot, amelyben a volt kormányfő leírta, kiket sejt a beszéd kiszivárogtatása mögött.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!