Magyarország

2012.06.09. 19:52

Az MNÜA és a NÜSZ szerint szándékos lejáratás a sajtóban megjelent levél

Budapest, 2012. június 9., szombat (MTI) - A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) és a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. határozottan cáfolja a Népszabadságban szombaton megjelent cikk "sugalmazásait", a cikk szerintük minden alapot nélkülöz.

Budapest, 2012. június 9., szombat (MTI) - A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) és a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. határozottan cáfolja a Népszabadságban szombaton megjelent cikk "sugalmazásait", a cikk szerintük minden alapot nélkülöz.

Mint szombati közleményükben írták, az Erzsébet-utalvány kibocsátója (MNÜA) és forgalmazója (NÜSZ) elhatárolódik attól a levéltől, amely - mint írják - rosszindulatú és vélhetően szándékos lejáratás céljából járta be a magyar sajtót az elmúlt 24 órában.

Az Erzsébet-utalvány kibocsátója és forgalmazója közös, az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy sem a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, sem a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. nem küldött ki a szociális juttatásokra vonatkozó valótlan állításokat.

Hangsúlyozzák, hogy a Népszabadság által idézett elektronikus levelet nem az MNÜA és nem a NÜSZ Kft. írta, és nem az általuk használt levelezőszerverekről küldték ki.

"Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy nem ez az első támadás az Erzsébet-utalvány és az Erzsébet-program ellen. E nemtelen és hazug támadások egyetlen célja az lehet, hogy elbizonytalanítsa a sikeresen felépített elfogadóhelyi hálózatot és mindazokat a munkavállalókat, akik Magyarország új étkezési utalványát választották, és ezzel a felelős döntésükkel támogatják a kormányt a rászorulókat segítő Erzsébet-program kiépítésében" - fogalmaz a közlemény.

A Népszabadság szombati számában az olvasható: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány június 5-én kelt levelében arról tájékoztatta a gyógyszertári vezetőket, hogy az új Erzsébet-utalvány szeptember elsejétől a Magyar Üdülési Szolgálat Kft. által kialakított terminál segítségével "érvénybe lép". "Az új Erzsébet-utalvány a teljes szociális hálóba való beépítése miatt (beiskoláztatási támogatás, családi pótlék, önkormányzati segély és tervezetten a nyugdíjak egy része) bővített felhasználhatóságot tesz lehetővé" - áll a lap szerint egyebek között a levélben.

A MÜSZ, amely üzletileg érdekelt az utalvány minél szélesebb körű felhasználásában, néhány hónappal ezelőtt különös javaslatot tett bizonyos szociális ellátások és a családi pótlék Erzsébet-utalvány formájában történő kifizetésére - írta a Népszabadság.

Az előterjesztés szerint a családi pótlékot, a lakásfenntartási támogatást, a rendszeres szociális segélyt, az átmeneti segélyt és a foglalkoztatást helyettesítő támogatást kellene az utalványra folyósítani - mindez összesen 436 milliárd forintos tétel a költségvetésben. A legnagyobb "falat" a 350 milliárdos családi pótlék.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a lap szerint megdöbbenéssel értesült a gyógyszertári vezetőknek küldött levélről. A tárca a lap kérdésére hangsúlyozta: az áprilisban kiadott közleményében leírtak máig érvényesek, s felhívta a figyelmet arra, hogy az utalványra érkező szociális ellátások között nem szerepel a családi pótlék, ezt kormányrendelet szabályozza.

Az MSZP szombaton közleményben szólította fel a kormányt: azonnal adjon egyértelmű magyarázatot arra a levélre, amelyet az állami utalványokat forgalmazó üdülési alapítvány a napokban küldött a patikáknak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!