Magyarország

2012.04.18. 15:05

Nyomozás indult a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán történtek kapcsán

  Szeged, 2012. április 18., szerda (MTI) – Az intézmény feljelentése alapján számítástechnikai rendszer és adatok biztonsága elleni bűncselekmények miatt nyomozás indult a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán történtek kapcsán – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére.

 

Szeged, 2012. április 18., szerda (MTI) – Az intézmény feljelentése alapján számítástechnikai rendszer és adatok biztonsága elleni bűncselekmények miatt nyomozás indult a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán történtek kapcsán – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére.Szenti Szabolcs a nyomozás érdekeire hivatkozva más részleteket nem közölt.

A szegedcafe.hu, majd a Délmagyarország a galferences blog bejegyzéseit feldolgozó cikkei szerint az egyházi oktatási intézmény egy hallgatója - aki alkalmazottként is dolgozik a főiskolán - díjazás ellenében mással íratta diplomamunkáját és diákköri dolgozatát. A blog szerzői azt írták, hogy az ezt bizonyító leveleket a hallgató e-mail fiókjának feltörésével szerezték meg. A blog szerint az érintett diák vezeti a tanulmányi osztályt és tisztséget visel a hallgatói önkormányzatban is.

A sajtóban nyilvánosságra hozott levelezés szerint a hallgató ötvenoldalas dolgozatot rendelt "A magyar milléniumi emlékművekről", amely elkészítését 130 ezer forint ellenében vállalta el a bér-szakdolgozatíró.

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola közleménye szerint felszólították az amerikai blogfórum üzemeltetőjét az intézményt és vezetését rágalmazó tartalmak eltávolítására, az üzemeltető azonban a felszólításra semmilyen módon nem reagált.

Kozma Gábor rektor azt is közölte, a blogon közzétettekkel kapcsolatban a főiskola belső vizsgálatot indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!