Magyarország

2012.03.30. 08:09

Jegyzet: Doktori segítség

<em>Azt hiszem maga Schmitt Pál államfő sem igen gondolta, hogy ennyi vihar közepette kell talpon maradnia az ország élén. Tudjuk először a helyesírás miatt került reflektorfénybe, most meg itt van ez a plágium</em>. <strong>Dankó Mihály jegyzete</strong>.

Azt hiszem maga Schmitt Pál államfő sem igen gondolta, hogy ennyi vihar közepette kell talpon maradnia az ország élén. Tudjuk először a helyesírás miatt került reflektorfénybe, most meg itt van ez a plágium. Dankó Mihály jegyzete. Hiába a vizsgálóbizottság, a Semmelweis Egyetem doktori tanácsa az államfő 1992-ben megszerzett kisdoktori címének visszavonását indítványozza, míg az ellenzéki pártok és a Professzorok Batthyány Köre a köztársasági elnök lemondását követeli.

Tudom rengeteg mindennek a politikai hátszele. Csakhogy ő Magyarország első embere, a minta, a példakép. Annak, aki elvállal ilyen posztot, számolni kell, hogy sokkal nagyobb figyelmet kap. Ma az elektronizáció világában semmi sem marad titkon. A média is alig várja, hogy szenzációt tálaljon hallgatóinak, nézőinak, olvasóinak. Bár nehéz a tényeket megcáfolni, de úgy tűnik ez a „csoda” nem három napig tart. Mit tehet, vagy tehetett volna? Egy biztos, nem könnyű vesztesség nélkül kikerülni az ilyen ügyből. De talán a tisztesség azt kívánná, s lehet, hogy célravezetőbb is kiállni, s elmondani: uraim, én is emberből vagyok, tévedtem, amikor a dolgok könnyebb oldalát fogtam meg stb.

Lehet, hogy ezzel veszít a politikai nimbuszából, de emberileg hoz annyit a konyhára, ami megérné. Nehéz belelátni a politika nagykonyhájába, hogy éppen mit főznek ki a nagyokosok. Egy biztos, ma már csak erőből lenyomni, mindent agyonhallgatni nem megy! S arra is gondolni kell, egyszer vége a pályafutásnak, aki besározódott a politikai küzdelmekben, legalább maradjon ember!

- Dankó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!