Magyarország

2012.03.14. 19:53

Az LMP és a DK is egyetért a Milla 12 pontjával

Budapest, 2012. március 14., szerda (MTI) - Az LMP és a DK is egyetért az Egymillióan a Sajtószabadságért csoport (Milla) 12 pontban megfogalmazott célkitűzésével - közölték a pártok pénteken az MTI-vel.

Budapest, 2012. március 14., szerda (MTI) - Az LMP és a DK is egyetért az Egymillióan a Sajtószabadságért csoport (Milla) 12 pontban megfogalmazott célkitűzésével - közölték a pártok pénteken az MTI-vel.

Csiba Katalin és Heltai László, az LMP szóvivői az MTI-hez eljuttatott közleményükben hangsúlyozzák, hogy pártjuk eddig is a Milla 12 pontjában felsorolt értékek és elvárások szellemében politizált a parlamenten kívül és a parlamentben is, ennek szellemében terjesztett be törvényjavaslatokat az átlátható párt- és kampányfinanszírozástól az igazságosabb közteherviselést jelentő adórendszeren át az ügynökakták nyilvánosságáig. A párt a jövőben is ehhez kíván igazodni.

"Örülünk, hogy egyre szélesebb azok köre, akik tenni akarnak az átláthatóságért, a társadalmi szolidaritásért és a demokratikus politizálásért. Éppen ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy március 15-én jelenlétükkel támogassák az ellenzéki csoport rendezvényét. Az LMP politikusai és aktivistái is részt vesznek a tüntetésen, és tovább gyűjtik az aláírásokat a kiszolgáltatottság ellen indított népszavazás sikeréért" - fogalmaz a közlemény.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke pénteki közleménye szerint pártja teljes egyetértéssel fogadta a Milla napokban megjelent 12 pontját.

Mint közölte, pártjukat azért hozták létre, mert belátták: a magyarországi pártpolitika alapvető, nem csak szavak szintjén "megvalósuló" megújulására van szükség. A politikusok nagy része nem tanult az elmúlt évek hibáiból, politikát beárnyékoló ügyeiből, és továbbra is mutyizások révén működtetik pártjaikat.

"A Milla 12 pontja nemcsak bennünket erősít meg a pártalapítás helyességében, hanem minden demokrata számára támogatására méltó szándékokat fogalmaznak meg. Szinte ugyanezen elveket tartalmazza a Demokratikus Koalíció által közzétett Köztársaság Kiáltványa és pártunk alapító nyilatkozata is" - fogalmazott.

Mint írja, a Milla 12 pontjából és a DK alapdokumentumaiból ők egy modern Magyarország alapvetését olvassák ki, amelyre mindennél nagyobb szükség lesz az Orbán-rezsim leváltásához - közölte Molnár Csaba.

A Milla 12 pontja sajtószabadságot, vallásszabadságot, népképviseletet, közteherviselést, független igazságszolgáltatást, demokratikus jogalkotást, átláthatóságot, korrekt munkavilágot, esélyegyenlőségen alapuló köz- és felsőoktatást, fenntartható fejlődést, valamint az EU alapértékei melletti határozott kiállást követel.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!