Magyarország

2012.01.25. 17:18

LMP: a jómódúak támogatását szolgálja a kormány gazdaságpolitikája

Budapest, 2012. január 25., szerda (MTI) - AZ LMP szerint a kormány "unortodox" gazdaságpolitikájának célja nem az ország felzárkóztatása, hanem a jómódúak támogatása.

Budapest, 2012. január 25., szerda (MTI) - AZ LMP szerint a kormány "unortodox" gazdaságpolitikájának célja nem az ország felzárkóztatása, hanem a jómódúak támogatása.

Vágó Gábor országgyűlési képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint a költségvetés személyi jövedelemadóból származó bevétele tavaly 400 milliárd forinttal volt kevesebb, mint az előző évben. A kiesés oka az egykulcsos adó, ami gyermekkedvezmény nélkül is 250 milliárdos lyukat ütött a költségvetésen, ennyivel támogatta válság idején a kormány a jól keresőket - közölte az ellenzéki politikus, megjegyezve: ennyi, azaz 250 milliárd forint bevételt hoz összesen a bankadó és az ágazati különadók fele.

Ehhez jön a végtörlesztés, amit szintén csak a jobb módú, tartalékkal rendelkező hitelesek tudtak igénybe venni. "Azaz a kormány azon intézkedései, ami miatt összeveszett a fél világgal és a csőd szélre juttatta az országot, semmi mást nem szolgáltak, mint a felső középosztály feltőkésítését" - írta Vágó Gábor.

Hozzátette, az LMP kíváncsian várja, hogy Matolcsy György csütörtöki költségvetési bizottsági meghallgatásán hogyan magyarázza mindezt, és hogy a tények ismeretében hajlandó-e felülbírálni eddigi gazdaságpolitikáját.

Az LMP továbbra is azt sürgeti, hogy a kormány vonja vissza az egykulcsos adórendszert, és dolgozzon ki egy igazságos, a munkahelyteremtést, a közszolgáltatások fenntartását és a fenntarthatóságot valóban szolgáló szisztémát - olvasható a közleményben.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!