Magyarország

2011.11.22. 12:19

Uzsoki ügy - Nyomoz a rendőrség a gyanús halálesetek ügyében

Budapest, 2011. november 22., kedd (MTI) - Nyomoz a rendőrség az Uzsoki kórházban történt gyanús halálesetek miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden.

Budapest, 2011. november 22., kedd (MTI) - Nyomoz a rendőrség az Uzsoki kórházban történt gyanús halálesetek miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden.

 

A rendőrségi honlapon (police.hu) közzétett szűkszavú közlemény szerint emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folyik a nyomozás, még senkit nem gyanúsítottak meg - tették hozzá.

A nyomozás érdekeire való tekintettel az ügy további részleteiről a BRFK jelenleg nem kíván bővebb tájékoztatást adni - olvasható a közleményben.

A Magyar Hírlap információi szerint morfintúladagolásban elhunyt betegek ügyében vizsgálódik a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosi Uzsoki utcai kórházban, amelynek fül-orr-gégészeti osztályán szombaton házkutatást tartottak.

A lap szerint a rendőrség a kórházi osztály 2005-2007 között folytatott gyakorlatát vizsgálja, amikor végstádiumban lévő daganatos betegeknek a fájdalomcsillapításhoz szükséges morfiumadag négy-ötszörösét adták be, amelytől az érintettek néhány napon belül meghaltak. A Magyar Hírlap szerint a rendőrök a hétvégi házkutatás alkalmával orvosi dokumentációkat foglaltak le, és nővéreket hallgattak ki.

Golub Iván, a kórház főigazgatója a lap információit nem kommentálta, a rendőrségi házkutatás tényét pedig sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a nyomozás egy, korábban a kórházban dolgozó munkatárs feljelentése alapján indult.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő orvos azt mondta, szakmai berkekben fél éve beszélik, hogy vannak fővárosi kórházak, amelyekben rendszeresen alkalmazzák a fenti gyakorlatot, és erről orvoskörökben nagy felzúdulást keltő cikk is megjelent egy szaklapban, Szándékos morfintúladagolás Magyarországon címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!