Magyarország

2011.11.23. 08:50

Jegyzet: Apró örömök

<em>Elnyerte az év haszongépjárműve címet a győri Credo Citadell 19 típusú autóbusz egy nemzetközi magazin pályázatán. Zöld Béka Díjat kapott a Mol Nyrt., mely a közép-európai régió másik 29 cégével versenyzett. (Bár furcsának tartom, hogy egy olajvállalat „zöld” díjat kap, de bizonyára rászolgált.)</em> <strong>Szőke Tímea jegyzete</strong>

Elnyerte az év haszongépjárműve címet a győri Credo Citadell 19 típusú autóbusz egy nemzetközi magazin pályázatán. Zöld Béka Díjat kapott a Mol Nyrt., mely a közép-európai régió másik 29 cégével versenyzett. (Bár furcsának tartom, hogy egy olajvállalat „zöld” díjat kap, de bizonyára rászolgált.) Szőke Tímea jegyzete

Ha valamikor, ezekben a nehéz időkben igazán szükségünk van ilyen hírekre. Nem erősödik tőle a forint és nem áll meg a piros ceruza a hitelminősítők kezében, de nekünk jó tudni, hogy minden körülmények között képesek vagyunk valami elismerésre méltót alkotni, tenni.

Úgy kell egy csipetnyi optimizmus, mint a levegő, mert a nap további hírei már – többek között – fűtés nélküli iskoláról, hatalmas államháztartási hiányról, megkérdőjelezhető orvosi beavatkozásokról szólnak. Még az időjárás is mostohán bánik velünk: hetek óta unalmas, szürke és napsütés nélküli, mellé legalább szokatlanul hideg, tetejébe pedig szmoggal dúsított légtömegek terpeszkednek ránk, elűzhetetlenül.

Valószínűleg nem lehet olyan mély gazdasági és társadalmi válság, mely teljesen megfoszthatna minket a kreativitásunktól, életerőnktől. Ebben bízhatunk. Meg abban, hogy egyszer még kisüt a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!