Magyarország

2011.09.24. 19:47

Tarlótüzek Hevesben - 20 hektár szárazfű égett Hort határában

Eger, 2011. szeptember 24., szombat (MTI) - Kilenc esetben riasztották a tűzoltókat tarlótüzekhez szombaton Heves megyében; személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

Eger, 2011. szeptember 24., szombat (MTI) - Kilenc esetben riasztották a tűzoltókat tarlótüzekhez szombaton Heves megyében; személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.Hort közelében, a 3-as számú főút mellett húszhektárnyi területen gyullad ki a szárazfű. A hatvani tűzoltók további három, a hevesiek további négy, a gyöngyösiek pedig egy esetben vonultak ki a lángra lobbant mezők eloltására - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A tűz egyik esetben sem veszélyeztetett lakott területet - tette hozzá Antal Erika.

Mint elmondta: a legnagyobb kiterjedésű tűzhöz, Hort határába nem sokkal fél négy után riasztották a hatvani egységeket, akik a horti önkéntes tűzoltók segítségével, vízsugaras kocsi bevetésével és kéziszerszámokkal este 6 órára megfékezték a lángokat.

A kárfelmérés folyamatban van - mondta a referens.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!