Magyarország

2011.09.01. 21:39

MTVA: Három rádióssal kevesebb

Debrecen - A megszűnő televíziós regionális híradó két munkatársának viszont munkát ajánlottak a rádiónál.

Debrecen - A megszűnő televíziós regionális híradó két munkatársának viszont munkát ajánlottak a rádiónál.

Két debreceni és egy nyíregyházi újságírót bocsátottak el szerdán a Magyar Rádió kilenc fős debreceni stúdiójából, mely hajdú-bihari és szabolcs-szatmári anyagokat készít – értesültünk.

A szerkesztőséget a lépés nem érte váratlanul, hiszen a leépítés szándékáról hónapok óta tudni lehetett. A Médiaszolgáltatás-támogató- és Vagyonkezelő Alap (MTVA) több vezető beosztású munkatársából álló „kivégzőosztag”, ahogy a közmédia dolgozói nevezi őket, egyesével hívta be az újságírókat, majd közölték velük a döntést. Ezzel egyidőben az is ténnyé vált, hogy a Magyar Televízió megszűnő regionális híradójának két debreceni belsős munkatársa állást kaphat a rádió szerkesztőségében, legalábis a felajánlás megtörtént.

Az MTVA kommunikációs igazgatójától, Szabó Lászlótól csütörtökön arról érdeklődtünk, hogy milyen szempontok szerint választottak a rádiósok közül, terveznek-e újabb leépítést, illetve milyen feladatokat szánnak a stábnál a két tévésnek.

Választ estig nem kaptunk, de várjuk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!