Magyarország

2011.09.20. 17:50

Elrendelte a kisteleki gyilkossággal gyanúsított fiú letartóztatását a bíróság

Szeged (MTI) - Egy hónapra elrendelte annak a 15 esztendős fiúnak az előzetes letartóztatását kedden a Szegedi Városi Bíróság, akit egy asszony meggyilkolásával gyanúsítanak - tájékoztatta Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese az MTI-t. A döntés nem jogerős.

Szeged (MTI) - Egy hónapra elrendelte annak a 15 esztendős fiúnak az előzetes letartóztatását kedden a Szegedi Városi Bíróság, akit egy asszony meggyilkolásával gyanúsítanak - tájékoztatta Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese az MTI-t. A döntés nem jogerős.A legsúlyosabb kényszerintézkedést azért tartotta szükségesnek a bíróság, mert az ügy kiemelkedő tárgyi súlya és rendezetlen személyi körülményei miatt a gyanúsított megszökhet vagy elrejtőzhet. Mivel a fiú elrejtette a holttestet, az is feltételezhető, hogy megnehezítené a bizonyítási eljárást. A gyanúsított ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt már egy másik büntetőeljárás is folyik, így a bűnismétlés veszélye is fennáll - közölte a bírósági szóvivő.

A végzéssel szemben fellebbezést jelentett be a gyanúsított, annak védője, illetve törvényes képviselője elsődlegesen a fiú szabadlábra helyezése, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés érdekében, így a döntés nem jogerős.

A 41 esztendős kisteleki asszonyt először eltűntként kereste a rendőrség, mivel bejelentés érkezett, hogy otthonából ismeretlen helyre távozott. Szombaton azonban egy Kistelek külterületén lévő tanyán megtalálták az elásott holttestét.

A 15 éves gyanúsított a kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a nővel egy ideje intim viszonyt folytatott. A nőt egy vita hevében fojtotta meg. A holttestet a tanya udvarán elásta, majd a nyomokat szénával takarta el.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!