Magyarország

2011.08.26. 20:04

Hat új református iskolában kezdődik meg a tanítás a Tiszántúlon

Debrecen (MTI) - Hat településen indít általános iskolai oktatást a Tiszántúli Református Egyházkerület szeptembertől - közölte az egyházkerület sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Debrecen (MTI) - Hat településen indít általános iskolai oktatást a Tiszántúli Református Egyházkerület szeptembertől - közölte az egyházkerület sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Dobos Zita ismertetése szerint Fehérgyarmaton, Balmazújvárosban, Püspökladányban, Orosházán, Magyarcsanádon és Makó-Újvárosban kezdődik református oktatás az új tanévben, míg Hajdúnánáson, Törökszentmiklóson, Túrkevén és Békésben a már meglévő iskola mellett óvoda is indul.

A fehérgyarmati és túrkevei általános iskolát az egyházkerület a helyi önkormányzattól vette át. Az új intézményekben több mint kétezer iskolás kezdi meg a tanévet, közülük a legtöbben, csaknem ötszázan Orosházán.

A püspökladányi Erőss Lajos Református Általános Iskolába és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe idén százan iratkoztak be. Az iskola most nyitja meg kapuit, ezzel lezárul a református egyházi ingatlanok tulajdonának 1991-ben kezdődött törvényi rendezése. Az egyházközség 1993-ban kötött megállapodást az önkormányzattal, de a kárpótlás elhúzódása miatt csak ebben az évben kezdődhet meg az oktatás ebben az iskolában. A városban ezzel újraindul a két évszázados múltra visszatekintő református oktatás - írta közleményében a sajtóreferens, megjegyezve, hogy az iskolában a tanévet Bölcskei Gusztáv püspök nyitja meg.

- MTI -


Több mint kétezer gyermek kezdi meg az idei tanévet új református iskolában Tiszántúlon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!