Magyarország

2011.08.24. 14:39

A termelői értékesítő szervezetek megerősítését szorgalmazza az LMP

Budapest (MTI) - Az LMP szerint a termelői értékesítő szervezetek és a terméktanács megerősítésére lenne szükség a vidék népességmegőrző erejének megtartásához.

Budapest (MTI) - Az LMP szerint a termelői értékesítő szervezetek és a terméktanács megerősítésére lenne szükség a vidék népességmegőrző erejének megtartásához. Ladányi Attila, az ellenzéki párt választmányi tagja, vidékpolitikai szakszóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elengedhetetlennek nevezte a magyar élelmiszergazdaság, különösen a kertészeti ágazatok újjászervezését, amihez a termelői értékesítő szervezetek szakmai és pénzügyi átvilágítására is szükség van.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a zöldség-gyümölcs ágazatban rendkívül magas a fekete- és a szürkegazdaság aránya. Ezért itt is meg kell vizsgálni az áfa-csökkentés lehetőségét - mondta. Az LMP-s szakpolitikus szerint emellett új piacszabályozási politikával maximalizálni kell a kereskedelmi árrést, illetve az árkartell elleni hatékonyabb ellenőrzéssel ki kell szorítani a "neppereket" a nagybani piacokról.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!