Magyarország

2011.07.18. 17:51

Világversenyt nyert a debreceni gyermekkar

Debrecen - A Lautitia a grazi kórus-világbajnokságon győzedelmeskedett.

Debrecen - A Lautitia a grazi kórus-világbajnokságon győzedelmeskedett.

Mint azt a napokban hírül adtuk, a Bányai Júlia Általános Iskola Lautitia Gyermekkara első helyezést ért el a július 10-17. között Grazban megrendezett I. Kórus-világbajnokságon, s elnyerte a nagydíjat is, Nemes József karnagy vezetésével.

Németországi diadal

A Bányai Júlia Általános Iskola Gyermekkara 1959-ben alakult, s az elmúlt fél évszázadban számos nemzetközi és hazai sikeres szereplést tudhat maga mögött. 2009-től Lautitia Gyermekkar néven működik – ismertette közleményében Kelemen Gabriella igazgató.

Az énekkar legutóbbi eredményei közül kiemelkednek a következők: 2009 nyarán a németországi Wernigerode városában vettek részt az V. Johannes Brahms Nemzetközi Versenyen, ahol gyermekkari kategóriában III. helyezést értek el, s Magyarországot egyedüli kórusként képviselték. A 2009 novemberében megrendezett Kodály Zoltán V. Magyar Kórusversenyen I. helyezést értek el gyermekkari kategóriában, valamint kiérdemelték a Kecskeméti Kodály Intézet különdíját is, illetve egy karnagyi különdíjat.

A Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyhez kapcsolódóan számos gyermekkari bemutató fűződik a kórushoz, s a találkozó gyermekkari kategóriájában is több alkalommal mérettettek meg. A legutóbbi versenyen, 2010-ben II. helyezést értek el saját kategóriájukban, valamint karnagyi különdíjat is kiérdemeltek.

Budapesten is nyert a Gyermekkar

Ez év áprilisában a XIII. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen Gyermekkari kategóriában I. helyezést értek el, valamint Nemes József, a kórus karnagya Lantos Rezső karnagyi különdíjban részesült.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!