Magyarország

2011.07.06. 15:49

GVH: megtévesztő az Ibustar reklámja

Budapest  (MTI) - Megtévesztő az Ibustar nevű fájdalomcsillapító reklámja, amely azt sugallja, hogy a készítmény tíz perc elteltével hat - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Budapest  (MTI) - Megtévesztő az Ibustar nevű fájdalomcsillapító reklámja, amely azt sugallja, hogy a készítmény tíz perc elteltével hat - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).    A GVH szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Berlin Chemie egyik reklámjában úgy népszerűsítette az általa forgalmazott készítményt, miszerint  "10 perc alatt eléri azt a vérszintet, amely a fájdalomcsillapító hatás kezdetéhez szükséges".

    A reklám a fogyasztóban azt a képzetet kelti, hogy a tabletta bevételét követő tíz perc múlva a fájdalom érezhetően enyhülni kezd, ez a hatás azonban a versenyhivatal szerint nem bizonyítható.

Az állítás mindössze arra utal, hogy tíz perc elteltével a tabletta elkezd orvosi értelemben hatni, azaz a hatóanyag-koncentráció eléri azt a küszöbértéket, amelyet a szakirodalom a hatás kezdetének fogad el.

    A GVH megállapította, hogy a vállalkozás az Ibustar népszerűsítése során a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, bírság kiszabását azonban a versenyhivatal nem tartotta szükségesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!