Magyarország

2011.06.25. 13:24

Öt csoportban huszonhárom illegális határátlépőt fogtak el Bács-Kiskunban

<p>Kecskemét, 2011. június 25., szombat (MTI) - A határ mellett és a határtól több mint ötven kilométerre fekvő Soltvadkerten öt csoportban összesen huszonhárom afgán, szerb, koszovói és palesztin, illegálisan Magyarország területére érkezett állampolgárt fogtak el szombaton a rendőrök Bács-Kiskun megyében - közölte a rendőrség az MTI-vel.</p>

Kelebia közelében a határ mellett, Kunbaja térségében, valamint Csikéria térségében nem sokkal azután, hogy átlépték a zöldhatár tizennyolc különböző nemzetiségű állampolgárt fogtak el a határőrök - mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Öt fiatalkorú koszovói állampolgár is volt közöttük, Őket a kunfehértói gyermekotthonban helyezték el.

Soltvadkerten először három, majd később két afgán állampolgár akart taxival tovább utazni, de őket is elfogták a mélységi ellenőrzést végző rendőrök.

A nagyobb csoportban érkezők esetében gyanú van arra, hogy embercsempész segítette mozgásukat, ezért eljárás indult ennek kiderítésére - mondta a sajtóreferens.

A határsértőket a kiskunhalasi őrzött szállásra szállították - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!