Magyarország

2011.05.04. 16:08

A hazai weboldalak harmada egyszerűen feltörhető

<p>A céges weboldalak több mint harmada egyáltalán nem biztonságos - ez derült ki egy 200 rendszer átvizsgálása után készített elemzéséből.</p>

A jövő csütörtökre tervezett "Ethical Hacking" elnevezésű konferencia szervezői készítettek elemzést a hazai vállalatok és államigazgatási szervek informatikai biztonságáról. Csaknem 200 rendszer átvizsgálása után az derült ki, hogy a céges weboldalak több mint harmada egyáltalán nem biztonságos, pedig az ország számos kiváló, nemzetközi szinten is elismert biztonsági szakemberrel rendelkezik.

A felmérés alapjául szolgáló rendszerek és azok üzemeltetői a piaci és az államigazgatási szektorban egyaránt rosszul szerepeltek. Az IT infrastruktúrát belülről vizsgálva a mérnökök minden esetben találtak olyan - nem egyszer kritikus - alrendszereket, amelyekben a lehető legegyszerűbb jelszavakat használták, úgy mint például az "admin".

A jövő csütörtöki konferencia előadásai között szó lesz például a jelszótörés számos módjáról, az elektronikus okmányok megbízhatóságáról, illetve az adatbázisok biztonsági kérdéseiről.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!