Magyarország

2011.04.11. 17:32

Virágzik az illegális kereskedelem az ékszerpiacon

<p>Megerősödött az illegális kereskedelem a nemesfémek és az ékszerek piacán, ami az arany és az ezüst árának felfutása, valamint a családi ékszerek piacra dobása miatti forgalomnövekedés miatt következett be.</p>

Az arany gyakran az aluljárókban, szórólapokon hirdető, ellenőrizhetetlen felvásárlókhoz kerül és nem tudni, ezek után mi lesz a sorsa  - olvasható a gazdaság.hu-n.

Kaotikus a piacon jelenleg uralkodó helyzetet. - nyilatkozta egy nevét elhallgató ékszerész a gazdaság.hu-nak. Az ékszerész szerint sok gyártó, kereskedő illegálisan adja-veszi az aranyat. Azt is közölte, hogy az engedély nélkül működő vállalkozások, felvásárlók miatt az arany útja követhetetlen, mivel a családoktól kikerült ékszerek közül sok aluljárókban, szórólapokon hirdető, ellenőrizhetetlen felvásárlókhoz kerül.

Magyarországon a rendszerváltás óta csökken az arany utáni érdeklődés, ami annak is köszönhető, hogy a családok inkább költenek utazásra, bútorokra, autókra, számítástechnikai, háztartási eszközökre - nyilatkozta Reisman Zoltán ékszerész-aranyműves, a Niello Kft. ügyvezetője a gazdaság.hu -nak.

Akinek pénze van, aranytömbbe fektet, ami érvágás az ötvösök, ékszerkészítők számára. Az aranyműves szerint hosszú távon sincs ok reménykedni, hiszen ahhoz, hogy az ékszervásárlók száma megugorjon, a családoknak stabilizálniuk kellene anyagi helyzetüket.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!