Magyarország

2011.04.16. 19:30

Szijjártó Péter: minden magyar büszke lehet az új alkotmányra

<p>A miniszterelnök szóvivője szerint hétfőn az Országgyűlés olyan új alaptörvény elfogadására készül, amelyre minden magyar ember büszke lehet, és amely képes lesz arra, hogy megvédje Magyarországot az olyan súlyos politikai bűnöktől, mint amilyeneket a Gyurcsány-korszak kormányai követtek el. Szijjártó Péter a szombati tüntetésekkel kapcsolatban adott ki rövid közleményt, amelyben még azt is írta: a Széll Kálmán Terv intézkedéseivel le fogják győzni az államadósságot, így Magyarország és a magyar emberek élete jelentősen könnyebbé fog válni.</p>

Szombaton két tüntetés is volt Budapesten. Késő délelőttől a fegyveres és rendvédelmi dolgozók vonultak a Hősök terétől a Parlamentig. Az egyenruhások egyebek mellett kiszámítható életpályát, változatlan nyugdíjfeltételeket, túlórapénzt és korszerű munkaeszközöket követelnek.

Délután a Magyar Demokratikus Charta demonstrált a Batthyány-örökmécsesnél az új alkotmány ellen, amelynek hétfőn lesz a zárószavazása a parlamentben. A tüntetésen felszólalt többek között Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, aki azt mondta, hogy Orbán Viktor és kormánya szerinte elárulta a köztársaságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!