Magyarország

2011.04.08. 14:37

ROMAGYILKOSSÁGOK-PER: Tisztázni szeretnék a Katonai Biztonsági Hivatal szerepét

<p>A védők és a sértetti jogi képviselők is szeretnék tisztázni a negyedrendű vádlott kapcsolatát a Katonai Biztonsági Hivatallal. Emellett azt is szeretnék megtudni, hogy a titkosszolgálat miért szüntette meg az első rendű vádlott feltételezett megfigyelését éppen a merényletsorozat megkezdése előtt - hangzott el a per hatodik tárgyalási napján a Pest Megyei Bíróságon.</p>

A péntek délutáni tárgyaláson a védelem elsősorban azt firtatta, mikor és miért kereste meg a Nemzeti Nyomozó Iroda a Katonai Biztonsági Hivatalt a romák elleni támadássorozattal kapcsolatban. Annak hátterét is szeretnék megismerni, hogyan történhetett, hogy a titkosszolgálat - miután évekig figyeltette a későbbi első rendű vádlottat -, röviddel a romák elleni merényletek előtt megszüntette a megfigyelést. Ahhoz, hogy ezek a kérdések és a hozzájuk hasonlóak megválaszolhatók legyenek, tisztázni kell azt is, hogy milyen titoktartási kötelezettség terheli az üggyel kapcsolatban a negyedrendű vádlottat.

A 6 halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat tárgyalását szerdán folytatja Miszori László büntetőtanácsa a Pest Megyei Bíróságon.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!