Magyarország

2011.04.05. 16:36

Nemkívánatosak Gyöngyössolymoson - az ombudsman vizsgálódik

<p>Vizsgálatot indít az ombudsman a gyöngyössolymosi "nemkívánatos" személyek ügyében. Szabó Máté tájékoztatást kért a Heves Megyei Kormányhivataltól is.</p>

A Heves Megyei Hírlap március végén írt arról, hogy négy helybélit és két újságírójukat nemkívánatos személynek nyilvánította Gyöngyössolymos képviselőtestülete. Az erről szóló határozatot egy helyi lapban is közzétették és a lap információi szerint a községházán is kifüggesztették. A Független Hírügynökség még aznap arról számolt be, hogy az érintettek -bár magyarázatot vártak volna - nem kaptak, mivel a szóban forgó napon nem volt ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban.

Az ombudsman sajtóhírekből értesült arról, hogy mi történt. Szabó Máté szerint a tudósításokban megjelentek alapján felmerült a jogállamiság elvéből levezethető jogbiztonság követelménye sérelmének, illetve közvetlen veszélyének gyanúja. Az ügyben az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hivatalból vizsgálatot indított, ennek fényében tájékoztatást kért a Heves Megyei Kormányhivataltól.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!