Magyarország

2011.04.17. 18:30

Mégis volt kődobálás? - nyomoznak a rendőrök Gyöngyöspatán

<p>Eljárást indított garázdaság miatt a rendőrség, miután Gyöngyöspatán valaki köveket dobott be egy helyi család ablakán. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja. Kődobálásról már korábban is beszéltek a helyi romák, akkor a rendőrség még nem indított eljárást.</p>

A gyöngyöspatai romák korábban a Független Hírügynökségnek azt mondják, egyikük házának ablakát kővel dobták be a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, a polgárőrök szerint viszont csak szóváltás történt. Fodorné Parrák Nóra rendőr őrnagy azt közölte, hogy Gyöngyöspata Kecskekő nevű részén, ahol egy 15-20 fős baráti társaság és a helyi lakosok között hangos szóváltás volt a gyöngyösi rendőrök intézkedtek. Ebben az ügyben nem állapítottak meg szabálysértést vagy bűncselekményt, így eljárás sem indult.

Az ablakon bedobott kövek miatt viszont nyomoznak. Garázdaság miatt indult eljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A sajtóügyeletes elmondása szerint az érintett család csörömpölésre lett figyelmes, majd két követ talált a szobában.

Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke a kődobálásos eset után azt nyilatkozta a Független Hírügynökségnek, hogy elfogultnak tartja a Heves megyei rendőrséget, ezért szeretné, ha Gyöngyöspatán ezentúl a Budapesti Rendőr-főkapitányság intézkedne.

Fodorné Parrák Nóra szerint ehhez előbb be kell jelenteni az elfogultságot, de mint mondta, bizonyítani kell, hogy valóban így jártak el az egyenruhások. A kérdésben - ha arra kerül a sor - rendőri vezetők döntenek. Ahhoz viszont, hogy kikerüljön Hevesből egy ügy, az "egész megyét elfogultság alá kell tenni" - tudtuk meg az őrnagytól.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!