Magyarország

2011.04.04. 20:46

Bringázz az egészségedért

<p>Hétfőn kezdődött a Magyar Kerékpáros Klub kampányának tavaszi fordulója, amely május 8-ig tart. Ceremóniamesternek az idén Scherer Péter színészt választották, de Németh Lajos meteorológus is csatlakozott a Bringázz a Munkába mozgalomhoz, azaz a Bam!-hoz. A kampány célja hogy minél többen pattanjanak nyeregbe, kipróbálják és megszeressék a kerékpáros közlekedést, átéljék a kerékpározás élményét.</p>

Akik szeretnének rész venni a versenyben, azoknak regisztrálniuk kell magukat a www.bam.hu-n. A verseny feltétele, hogy legalább 8 alkalommal kell a részvevőknek a munkahelyükre kerékpárral menni. A játék fődíjait a legtöbbet tekerő vállalatok és egyetemek, illetve iskolák csapatai kapják. A kampányt sok színes esemény teszi izgalmassá, például Április 19-én az ország 15 pontján bringásreggelik várják a kerékpárral közlekedőket.

A kampány fő újdonsága az a Facebook-alkalmazás, amely folyamatosan mutatja, hogy a Bam! közösség összesen mekkora távolságot tett meg és jelenleg milyen távolságra van a Holdtól. A cél hogy a kampány végére megtegyék az oda vissza közel 800 ezer kilométeres távot.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!