Magyarország

2011.04.19. 15:19

Alkotmányozási láz: Pécs is fundamentumot állít húsvétkor

<p>A város lakói számára "követhet és nemes fundamentumot állít" Pécs önkormányzata, az alkotmány mintájára. Az alapvet értékek és célok kidolgozásában Tillai Aurél karnagy segíti a városvezetést, amely húsvét hétfn dönt az anyagról.</p>

"Ahogyan Magyarország új alapokat fogalmazott meg, úgy Pécsett is fontosnak tartjuk, hogy magunk is megfogalmazzuk városunk és a közösség alapvet értékeit. Mint ahogy az egyéneknek, egy közösségnek, úgy egy városnak is lehet indentitása. Ahogy egy egyén meghatározza önmagát, felállítja a saját maga számára elérend célokat, erkölcsi rend szerint él, úgy egy város, egy város közössége is meghatározhatja önmagát és közös célokat állíthat fel" - áll Páva Zsolt, Pécs polgármesterének sajtóközleményében. Az elöljáró kifejti: Pécsett ezidáig várnunk kellett arra, hogy a városnak legyen egy fundamentuma, olyan alapvetése, amely lakói számára követhet és nemes.

A polgármester Tillai Aurél karnagyot, mint köztiszteletben álló, ismert és elismert pécsi művészt kérte fel, hogy segítsen a munkában. Páva Zsolt szerint "egy város funadmentuma ersíti polgárai közösségét, ersíti városszeretetüket, ragaszkodásukat, ugyanakkor a kívülállók számára is egyértelm képet ad a városról, annak polgárairól, közös értékeirl".

A városvezetés tervei szerint az elkészült nyilatkozatot, a Pécs Fundamentumot húsvét hétfőn, egy rendkívüli közgyűlési ülés keretében fogadnák el, majd azt követen szeretnének minden pécsi polgárt meghívni egy közös ünneplésre a Kossuth térre.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!