Magyarország

2011.03.31. 18:15

Tatárszentgyörgyi gyújtogatás - Nyáron folytatják a tárgyalást

<p>Nyáron folytatódik a 2009 áprilisában, Tatárszentgyörgyön történt gyújtogatás büntetőperének a tárgyalása. A csütörtöki, első tárgyalási napon a vádlottak megtagadták a vallomástételt. A bíróság tanúkat hallgatott meg, a tárgyalást júniusban folytatják.</p>

A 2009 áprilisában történt tűzesetet követő hosszas nyomozás után a Dabasi városi Ügyészség nyújtott be vádiratot a bírósághoz. A ház tulajdonosnőjét - aki akkor a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese volt - és élettársát, jelentős kárt okozó csalás bűntett kísérletével vádolják.

2009. április 7-ére virradóra kigyulladt Tatárszentgyörgyön egy lakóház, a tűzeset körül már akkor több gyanús jelet találtak a rendőrök. Az egyik ilyen, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat. Később kiderült, hogy a házra, a melléképületekre és a bennük lévő ingóságokra korábban jelentős összegű biztosítást kötöttek, jóval magasabb értékre, mint amit a ház ért. Biztosítási szakemberek akkor azt mondták, hogy ilyen előfordul, hiszen a biztosítást legtöbbször újjáépítési értékre kötik.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!