Magyarország

2011.03.16. 16:26

Újabb vita a Tesco és a szakszervezet között

<p>A sofőrök elmaradt bérét, valamint a műszakpótlék különbözetének kifizetését követeli a Tescótól a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. A társaság megígérte, hogy a sofőrök a hónap végéig megkapják a pénzüket, és cáfolta, hogy nem voltak egyeztetések az ügyben.</p>

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) szerint a sajtóhírekkel ellentétben a Tesco Global-Áruházak Zrt. nem egyeztetett az elmaradt bérek kifizetésével kapcsolatban a szakszervezettel. Így azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán az egyes munkavállalók esetében hány órára eső díjat fizetett ki a társaság. A szakszervezet ezért továbbra is követeli a cég összes gépkocsivezetőjét érintő, rendkívüli munkavégzésért járó díj, illetve a dolgozók egy részének járó délutáni és éjszakai műszakpótlék különbözetének kifizetését. Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke közleményében azt írta: elsőként a gyáli logisztikai központban dolgozó 13 sofőrnek utalta át a Tesco az elmaradt rendelkezésre állási díjat a 2007. szeptember 1. és 2011. február 28. közötti időszakra.

A Tesco márciusban mind a 220 sofőrje számára visszamenőlegesen megfizeti az elmaradt rendelkezésre állási díjakat - írta válaszközleményében a Tesco
kommunikációs igazgatója. Iglódi-Csató Judit egyúttal felhívta a szakszervezet figyelmét arra a tényre, hogy a hónapnak még nincs vége. A kifizetések egy része már megtörtént, a fennmaradók pedig a következő hetekben, március 31-ig fognak megtörténni.

A kommunikációs igazgató szerint az sem igaz, hogy nem tárgyaltak az érdekvédőkkel. Mint írta: legutóbb múlt pénteken volt egyeztetés éppen a sofőrökkel kapcsolatban, egy munkatársuk pedig kifejezetten a szakszervezetekkel való kapcsolattartásért felel a vállalatnál. Iglódi-Csató Judit hozzátette, hogy éppen a Tesco javasolta a rendszeres személyes találkozókat, de a KDFSZ ahelyett, hogy erre reagált volna, a sajtóban ismét olyan igényekkel támadja a vállalatot, amelyeket korábban soha, semmilyen formában nem jelzett.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!