Magyarország

2011.03.30. 16:15

Böjte Csaba: az elöljárók életformája hétmilliárd embernek nem elérhető

<p>"Hétmilliárd ember számára az az életforma amit elöljáróink mutatnak, nem elérhető, ezért nekik erről az útról le kell térniük, és az emberi boldogulásnak olyan példáját kell elénk tárniuk, mely elérhető mindannyiunk számára" - írta Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az arab forradalmak kapcsán küldött körlevelében.</p>

A ferences rendi szerzetes a világ elöljáróival kapcsolatban úgy fogalmazott: "félek attól, hogyha maguktól nem tudnak lépni, akkor a történelem a maga drasztikus eszközeivel fogja őket erre kényszeríteni." Böjte Csaba arra is figyelmeztetett azonban, hogy a "nem tudatosan irányított átalakulások anarchiával, kiszámíthatatlan következményekkel járnak, mérhetetlen pusztulást hoznak magukkal".

Az észak-afrikai és közel-keleti országokban zajló forradalmak kapcsán a szerzetes úgy fogalmazott: az arab világban lévő "a korrupt, arrogáns, szolgálatról megfeledkező, átláthatatlan bürokrácia törvényei mögé bújó hatalomból felénk is nagyon sok van". Hozzátette: "szeretettel figyelmeztetem mindazokat, kiket Isten megajándékozott hatalommal, akik testvéreik sorsának irányításában lehetőséget kaptak, hogy hivatásukat nagy-nagy alázattal, szolgáló szeretettel végezzék".
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!