Magyarország

2011.03.23. 16:45

A logisztikában dolgozók használják el a legtöbb papírt feleslegesen

<p>A logisztikai cégek használják el a legtöbb papírt feleslegesen - derült ki az Ipsos egyik felméréséből. A logisztikai osztályok napi negyvennyolc oldalt nyomtatnak, itt a legmagasabb a papírfogyasztás. A HR, az adminisztrációs és pénzügyi osztályok is jelentős papírmennyiséget használnak el, 38-39 oldalt nyomtatnak naponta.</p>

A felmérés alapján elmondható, hogy az irodai alkalmazottak naponta átlagosan harminckét oldalt nyomtatnak. A munkavégzés módjából adódóan a nyomtatásra minden irodában szükség van, de a papír mennyisége a felére is csökkenhetne, ha a nyomtatás során a papír mindkét oldalát felhasználnák. Az irodák mindössze harmincnégy százaléka alkalmazza a kétoldali nyomtatást.

A dolgozók beismerték, hogy sokszor hibásan nyomtatnak ki dokumentumokat. A felmérés szerint a felesleges oldalak kinyomtatásában az informatikai részlegen dolgozók vezetnek napi 9 oldallal, de nem sokkal maradnak le a HR részleg alkalmazottai sem. Ők napi 8 oldalt pazarolnak el feleslegesen.

A kutatás arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy a cégek vállaljanak nagyobb felelősséget az elhasznált papír csökkentésében, mert annak nem csak pozitív pénzügyi, de környezeti hatásai is vannak.

A felmérésben a különböző irodai részlegek nyomtatási szokásait vizsgálta a Lexmark és az Ipsos közösen. A kutatás eredményei megtekinthetőek a www.prim.hu oldalon.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!