Magyarország

2011.02.13. 09:53

Már csak három napig lehet jelentkezni főiskolára és egyetemre

<p>Már csak három napjuk maradt azoknak, akik szeptembertől főiskolára vagy egyetemre szeretnének menni, a jelentkezési időszak ugyanis kedden éjfélkor lejár. A felvételi eljárás alapdíja továbbra is 9 ezer forint, amiért 3 helyet lehet megjelölni. Idén szeretnék elkerülni az utolsó pillanatra hagyott rohamot, ezért aki hétfőn délig beadja jelentkezését elektronikus úton, laptopot nyerhet.</p>

Kedden - azaz február 15-én - éjfélig lehet jelentkezni az egyetemeken és főiskolákon az idén szeptemberben induló alapképzésekre, egységes, osztatlan képzésekre, mesterképzésekre, valamint a felsőfokú szakképzésekre elektronikus úton vagy pedig papír alapon. A meghirdetett szakokat meg lehet találni a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban, illetve a www.felvi.hu internetes oldalon is. Az eljárás alapdíja továbbra is 9 ezer forint, ezért az összegért 3 helyre lehet jelentkezni. Az ezen felült megjelölt helyekért, további 2-2 ezer forintot kell fizetni.

Az e-felvételi előnye az egyszerűségen és kényelmen túl az is, hogy kiszűri az olyan hibákat, amelyek a jelentkezési lap kitöltése közben előfordulhatnak. Az elektronikus jelentkezéshez a www.felvi.hu oldalon kell regisztrálni, ezután a jelentkezők munkáját különböző súgók segítik.

Idén szeretnék azt megakadályozni, hogy az utolsó pillanatban legyen a rohan. Ezért aki hétfőn délig elektronikus úton leadja a jelentkezését, az tombolán vesz részt és laptopot nyerhet.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!