Magyarország

2011.01.25. 13:08

Orbán Viktorral találkozna az ETUC főtitkára, de még nem kapott időpontot

<p>Sürgősen találkozna Orbán Viktorral, az unió soros elnöségét adó Magyarország miniszterelnökével az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC) főtitkára. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy John Monks már kezdeményezett is találkozót a kormányfővel, de egyelőre nem kapott időpontot.</p>

A főtitkár a válságról, valamint az állami szektort és a dolgozókat érintő megszorításokról tárgyalna az unió soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnökével.

Jonh Monks szándékával, hogy találkozzon Orbán Viktorral, egyetért az ETUC hat magyar tagszervezete, vagyis mind a hat hazai szakszervezeti konföderáció - derül ki az az ETUC honlapján (www.etuc.org) közzétett közleményből. A LIGA, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Munkástanácsok Országos Szövetsége vezetői vasárnap este Budapesten találkoztak John Monks-szal. Az ETUC közleménye szerint tárgyaltak az EU magyar elnökségéről és a szakszervezetek válaszairól a gazdasági válságra, mind Magyarországon, mind az EU-ban. Széleskörű egyetértés volt abban, hogy az ETUC főtitkára tárgyaljon a magyar miniszterelnökkel a válságról, valamint arról, mi lehet az Európai Unió válasza a szociális Európát veszélyeztető, az állami szektort és a dolgozók jogait érintő megszorításokra és egyéb intézkedésekre.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!