Magyarország

2011.01.06. 07:07

Magyar Energia Hivatal: az EMFESZ fogyasztóinak nem kerül pénzbe a szolgáltatóváltás - MTV

<p>Az EMFESZ fogyasztóinak nem kerül pénzbe a szerződéskötés az új gázszolgáltatóval. Vigassy Csaba, a Magyar Energia Hivatal szóvivője az MTV csütörtök reggeli műsorában azt mondta, hogy a hivatal a megfelelő eljárások után választ ki a 37 gázszolgáltatóból egyet vagy többet, amelyek az EMFESZ fogyasztóinak biztosítják majd a gázt.</p>

A Magyar Energia Hivatal jövő csütörtöki hatállyal 90 napra felfüggesztette az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. működési engedélyét szerdán. Az EMFESZ-nek súlyos anyagi gondjai vannak, több gáznagykereskedő milliárdokat követel tőle. A társaságtól szerdán azt közölték, hogy tiszteletben tartják a hivatal határozatát, és az engedély felfüggesztése nem befolyásolja a felhasználók gázellátásának folyamatosságát.

Ha van olyan szolgáltató, amely kedvezményt is tudna adni, akkor ilyen árral kaphatják a gázt az EMFESZ ügyfelei. Ellenkező esetben a maximált áron juthatnak gázhoz, és ez áremelkedést jelentett az érintett, körülbelül 300 ezer fogyasztónak.

Vigassy Csaba szerint a szerződéskötés után 30 napon belül eldönthetik a fogyasztók, hogy elégedettek-e vagy sem, és utána szolgáltatót válthatnak, ha akarnak. Ha az EMFESZ az előírt határidőre - március közepére - rendezi pénzügyeit, akkor megszüntetik felfüggesztést és a társaság újra elkezdheti toborozni az ügyfeleit - tette hozzá.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!