Magyarország

2011.01.25. 09:47

Magánnyugdíjpénztár: fogy az idő - Népszabadság

<p>Alig egy hetük maradt azoknak, akik nyilatkozni szeretnének arról, hogy a jelenlegi magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradnak.</p>

 Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai szerint múlt péntekig összesen 30.807-en jelezték a maradási szándékukat. Ez a teljes, csaknem 3 milliós tagságnak alig az egy százaléka. A Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára a Népszabadságnak elmondta: a kormány nagyon rövid időt hagyott a mérlegelésre, ezért sokan még most is a döntéshez szükséges információkat próbálják begyűjteni. A Stabilitás ezért arra számít, hogy jövő hétfőig az eddigieknél többen jelzik majd a maradási szándékukat. A pénztárszövetség néhány tagja nemrégiben kialakított egy kalkulátort a www.tajekozodjon.com oldalon, ahol a program kiszámolja, ki melyik változattal járna a legjobban. A lap megjegyzi, hogy a pénztárak szempontjából nem túl derűsek a kilátások. Bába Julianna, a Stabilitás elnöke korábban azt mondta: ilyen diszkriminatív jogszabályi feltételek között nehéz n yugodt lelkiismerettel bárkinek is a maradást ajánlani. A pénztárak márciusban kapják meg a maradók összesített listáját, de becsléseik szerint a mostani 19 magánnyugdíjpénztárhoz képest csupán 4-8 marad majd a piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!