Magyarország

2011.01.13. 10:02

Eredménytelenül zárult a VDSZSZ és a MÁV tárgyalása az elégséges szolgáltatásokról

<p>Eredménytelenül zárult a sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról szóló tárgyalás több állami vasúttársaság és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között.</p>

A MÁV Zrt. arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt. és a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. javaslatát a VDSZSZ érdemi tárgyalás nélkül utasította el.

A MÁV a még elégséges szolgáltatásra szóló ajánlatának kialakításánál, elsősorban az utasok alapvető, közszolgáltatáshoz való jogának biztosítását, tehát a munkába és iskolába járás feltételeit helyezte előtérbe. Az ajánlatban - ez egyes vonalakra vonatkozó szolgáltatás százalékos meghatározása mellett - részletesen szerepel a még elégséges szolgáltatás biztosításának feltételrendszere, a többi között az, hogy mennyivel korábban kell közölni a sztrájk megkezdését, befejezését. Mivel a VDSZSZ nem volt hajlandó érdemi vitát folytatni a kérdésben - írja a MÁV közleménye -, a tárgyalások eredménytelenül zárultak.

A sztrájktörvény 2010. december 31-én hatályba lépett módosítása értelmében a jövőben csak akkor jogszerű egy sztrájk, ha a felek megállapodnak a még elégséges szolgáltatások mértékéről és feltételeiről, vagy - megállapodás hiányában - bíróság dönt erről.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!