Magyarország

2010.12.01. 17:48

VÖRÖSISZAP: Most Devecserben lépte túl a légszennyezettség az egészségügyi határétéket

<p>Korábban a kolonári, szerdán a devecseri polgármesteri hivatalnál volt magasabb a légszennyezettség az egészségügyi határértéknél. A vizsgálatokat a település polgármesteri hivatalánál végezték, a mérési eredmények itt a normál - 50 mikrogramm per köbméter - szállópor-koncentráció helyett 58.2-t mutattak.</p>

Mint ismert, a Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség összesen 12 helyszínen vizsgálja folyamatosan a légszennyezettséget, egyebek között a somlóvásárhelyi iskolánál, az ajkai kórháznál, a devecseri és a kolontári polgármesteri hivatalnál, illetve a devecseri víztoronynál. A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság szerdai tájékoztatása szerint egyetlen egy helyen lépte túl a szállópor koncentrációja az egészségügyi határértéket: a devecseri polgármesteri hivatalnál.

Valamivel több mint egy hete már sehol nem volt határérték felett légszennyezettség, pár napja azonban Kolontáron ismét magasabb szállópor-koncentrációt mértek. A legutolsó vizsgálatok szerint ott már nem, Devecserben azonban a normál - 50 mikrogramm per köbméter - szállópor-koncentráció helyett 58.2-t mutattak az eredmények.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!